Europese verkiezingen: stem wederom CDA!

Europese verkiezingen: stem wederom CDA!

Voor Nederland, in Europa

De keuze voor of tegen Europa is onzin. Als klein land hebben we juist nu sterke partners nodig om op het wereldtoneel een rol van betekenis te spelen. Daarom kiest het CDA zelfbewust en met gezond verstand Voor Nederland, in Europa! We maken ons sterk voor een goed functionerend Europa, zonder de Nederlandse belangen uit het oog te verliezen. Voor onze banen, voor onze economie en onze veiligheid.

Lijsttrekker Esther de Lange

‘Voor Nederland in Europa. Niet als doel op zich. Maar om te zorgen voor banen, welvaart en veiligheid. Een Europa dat zich concentreert op hoofdzaken en niet doorschiet in detailniveau. Dat is de heldere keuze van het CDA. Nederland is een klein land met een groot buitenland. Dan heb je bondgenoten nodig. Om samen sterker te staan dan alleen. Om gedeelde uitdagingen op te pakken en grensoverschrijdende problemen op te lossen.’

Europa, het kan ook anders

Voor het CDA gaan deze verkiezingen over het herstel van vertrouwen in Europa. Nederland kan niet zonder de Europese Unie, maar Brussel kan ook niet zonder een overtuigend draagvlak onder de Nederlandse kiezers. Daarom kiezen wij voor een beter Europa; sterk waar het nodig is en kleiner waar het kan. Dit kan door soms te kiezen voor een samenwerking tussen een kleiner aantal lidstaten en door helder af te bakenen wat Brussel doet en wat de lidstaten beter zelf kunnen aanpakken. Dat is ons verhaal ‘Voor Nederland, in Europa’!

Veronique Nouws