Kandidaat Provinciale Staten Verkiezing 18 maart: Ton Braspenning

Kandidaat Provinciale Staten Verkiezing 18 maart: Ton Braspenning

Mijn naam is Ton Braspenning 52 jaar en getrouwd met Arinda,  vader van twee kinderen Milou en Teun. Samen met mijn vrouw run ik een melkveebedrijf in strijbeek in het prachtige markdal.

Naast het feit dat ik gek ben op voetbal en zelf nog regelmatig actief ben als scheidsrechter bij Gesta in Galder  is mijn andere hobby onze samenleving. Daar heb ik geprobeerd een bijdrage aan te leveren door een aantal jaren als raadslid en wethouder in de gemeente Alphen-Chaam actief te zijn

Het statenlidmaatschap zie ik als een manier om een bijdrage te leveren aan een prachtige provincie en de ervaringen  vanuit de verschillende  gemeente mee te nemen naar de  Brabantse tafels.

Wat ik daarin graag wil bereiken is vermindering van de regelzucht van de overheid, Brabanders en bedrijven kunnen heel veel prima zelf en waar regelgeving nodig is maak die dan duidelijk en werkbaar. En mijn verlangen naar een  landbouw die midden in de samenleving weer haar trots vind en de eer krijgt die ze verdient.

Voor de gemeente  Zundert staat er de komende jaren veel te gebeuren de randweg en de invulling van de doorgaande weg door Zundert. Goed openbaar vervoer. Een land- en tuinbouw die er toe doet en een bloemencorso die een van brabants parels van leefbaarheid is.

Het CDA Brabant staat met haar leden midden in die samenleving en weet zodoende wat er speelt en wat nodig is om weer 100% trots te worden op brabant.  Met lef en visie wil het CDA die uitdaging aan gaan.

Veronique Nouws