Kandidaat Provinciale Staten verkiezingen 18 maart: Ankie Kannekens

Kandidaat Provinciale Staten verkiezingen 18 maart: Ankie Kannekens

Beste Mede Brabander,

Ik ben Ankie Kannekens- de Hoon, 34 jaar, woon in Etten-Leur waar ik ook gemeenteraadslid ben. En nu voor het CDA op de lijst voor de Provinciale Staten op plaats 6.

Politiek is niet een vak waar je voor leert, het begint eigenlijk altijd uit nieuwsgierigheid. Zo ok bij mij. Ik weet niet beter of van kleins af aan hielpen we thuis al mee met posters plakken. Ondertussen werd er volop gediscussieerd over het actuele nieuws.

Nu vele jaren later betrap ik mezelf er op dat hier in huis met mijn kinderen al hetzelfde gebeurt. En eerlijk is eerlijk, kinderen hebben een heerlijke open kijk op de wereld. Het gebeurt dan ook meer dan eens dat ik toch een gedeelte van hun onbevangen mening betrek in mijn eigen besluitvorming. Zo ook voor de Provinciale Staten.

Als ik denk aan Zundert, denk ik in eerste instantie aan mijn eigen jeugd. De Griek in Rijsbergen, als boerendochter heb ik hier heel wat zondagavonden versleten. Daarnaast natuurlijk het gezellig bloemencorso, nu besef ik me dat het bloemencorso veel meer inhoud dan een gezellige dag wagens kijken. Heb bloemencorso betekent voor Zundert: cultureel op de kaart staan, verbinden van mensen, samenwerken en netwerken. Ook een stukje economisch belang.

Niet te vergeten staat Zundert bekend om de Treeport regio. Heel veel mensen in het buitengebied verdienen de kost met boomteelt. Als kandidaat Provinciaal statenlid belangrijk om te beseffen dat deze vorm van ondernemen vraagt om toekomst perspectief, ruimte en een boterham om te verdienen. Hier zal ik de aandacht ook vooral op focussen de komende 4 jaar.

Als operatieassistent kaakchirurgie in het Amphia ziekenhuis te Breda staat ook het onderwerp zorgĀ  hoog op het prioriteitenlijstje. Als Provinciaal Statenlid is het taak om de verantwoordelijkheden als jeugdzorg, participatiewet en ouderzorg goed te controleren. In gesprek gaan met instellingen en de mensen die het aangaan. Op tijd aangeven waar zaken anders kunnen of verkeerd dreigen te gaan.

Ook is het belangrijk West-Brabant op de kaart te houden. West-Brabant verdient net zoveel aandacht in Den Bosch, als Den Bosch en omgeving zelf. Altijd bereikbaar voor uw mening of advies.

 

Met groene groetjes,

 

Ankie Kannekens

ankiedehoon@gmail.com

Mob: 06-23284537

 

 

Veronique Nouws